Föreningskultur 50: Trelleborgs båtsällskap

Trelleborgs båtsällskap grundades 1962 och har idag omkring 400 medlemmar. Sommaren är logiskt nog föreningens mest aktiva period. Till de så kallade ”onsdagsseglingarna” brukar fem till tio båtar dyka upp.

”Det brukar altid finnas plats för folk som vill att följa med”, säger båtklubbens ordförande Anders Mohlin. De som är båtfolk fast på land närvarar vid eftersnacket (seglatserna brukar ta en till en och en halvtimme i anspråk) och kanske grillar en korv.

”Men vi är även aktiva och ute och tävlar, det är en idrottsklubb, inte bara bruksseglare som sitter och dricker kaffe”säger Anders Mohlin.

Härnäst startar jolleskola som pågår i tre veckor plus en vecka i augusti. Sällskapet erbjuder också seglarkurser för vuxna.

På bilden som Tom Wall tagit syns Göran Lindqvists båt, en Beneteau First Class 10. Med på båten är också Lars Olin.

Av: Sigrid Nurbo