Föreningskultur 38: Gärdslövs byalag

I själva byn bor det omkring 15 personer, men dess byalag har över 400 medlemmar. Inte undra på, den 23-åriga föreningen (bildades 1992) har en sprudlande aktiv verksamhet året runt, för både barn (rumpnissarna) och pensionärer.

Idag (lördag 12 mars) ska det byggas fågelholkar med både barn och föräldrar anmälda, nästa lördag (19 mars) är det sillafest, varannan tisdag är det fika för de äldre, ibland är det pubafton, här finns också curlingbana inomhus (nej, inte med is utan kullager) och en kolmila.

”Ett aktivt byalag blir en positiv samlingspunkt”, säger föreningens allt-i-allo Lennart Kristensson, som på Tom Walls bild ses framför Kulturhuset (det gamla fattighuset) och tipsar även om föreningens Byatidning (Byabladet), som redan har kommit ut med årets första nummer. Tre återstår.

Mer info finns på deras alldeles utmärkt informativa och uppdaterade hemsida: gardslov.se