Föreningskultur 37: IFK Trelleborg

I över 100 år har det sparkats boll i den här föreningen, IFK Trelleborg grundades nämligen redan 1910. Idag är man ett tiotal lag med drygt 150 aktiva. Tre av lagen är damlag, och det är också där de aktiva är fler än i början av 2000-talet, på manliga sidan är det tvärtom.

”Det är idag hård konkurrens om ungdomarna i Trelleborg, här finns flera andra idrotter och fotbollsklubbar”, säger ordförande Bo Lennart Nilsson, som är nöjd med stämningen och situationen i föreningen. Även samarbetet med kommunen finner han gott, även om en eller några konstgräsplaner till hade varit perfekt, det är trångt om ytorna för närvarande, främst under vinterhalvåret.

Just nu pågår träningsmatcher, och för damernas a-lag blir det en match redan lördag 5 mars. Förhoppningen är att detta lag ska vara med och göra upp om seriesegern i sin division 3. Även herrarnas a-lag spelar i division 3.

Mer info finns på föreningens hemsida.